Middeleeuwse, 17e eeuwse, 19e eeuwse, folk en rock/metal muziek

Opzwepende muziekjes, maar ook mooie rustige nummers, dat is Compagnie Gallimaufry. Gallimaufry is oud-frans voor “van alles en nog wat” en dat doen we dan ook met onze muziekgroep. En alles op onze middeleeuwse instrumenten: draailier, doedelzak, cisther. fluit, davul, gong, gongdrum en diverse kleine percussie-instrumentjes.
O.h.a. spelen wij akoestisch, maar ook kunnen wij met onze muziek op een podium staan, stiekem hebben een aantal instrumenten een jack voor versterking:).
Naast onze eigen optredens, kunnen wij ook voor muzikale begeleiding zorgen, b.v. als lokker voor een activiteit, strijdvaardige muziek tijdens een gevecht of veldslag, of muzikale ondersteuning van een andere artiest.
Behalve in Nederland, kun je ons ook met onze muziek vinden in België en Duitsland. 

Middeleeuwse muziek

We spelen middeleeuwse muziek uit de hoge en late middeleeuwen met een uitloopje naar de 16e eeuw. Zoals de middeleeuwse troubadours en minstrelen dat deden. Onze specialiteit is vlotte middeleeuwse muziek waarbij mensen spontaan gaan dansen, daar worden we blij van! Maar ook een aantal “kerkelijke liederen”, zoals het oude Stella Splendens, en Sefardische liederen (ook middeleeuwse muziek) komen voorbij. 
Hierbij kunnen wij een middeleeuws kampementje neerzetten van een ronde tent, A-tentje en luifel, met middeleeuwse aankleding. Het grote voordeel van ons middeleeuws kampement is dat we bij wat slechter weer ook onder onze eigen luifel onze middeleeuwse muziek kunnen spelen.
We zijn hierbij volledig gekleed zoals in de middeleeuwen, tot aan onze schoenen toe.
Wil jij ook je middeleeuwse markt, evenement of andere activiteit extra sfeer geven? Neem contact met ons op.

17e eeuwse muziek

De 17e eeuw wordt o.a. gekenmerkt door de 80-jarige oorlog. We spelen dan ook diverse strijdliederen uit deze tijd. Ook de versie van ons Nederland volkslied uit begin 17e eeuw (een stuk sneller!) zit erbij. Daarnaast spelen we ook vlotte dansmuziekjes zoals de 17e eeuwse nummers van Playford.
Evt. kunnen wij een kampementje neerzetten van een ronde tent, A-tentje en luifel, met historische aankleding. Het grote voordeel van ons kampement is dat we bij wat slechter weer ook onder onze eigen luifel onze 17e eeuwse muziek kunnen spelen.
Onze kleding is gebaseerd op de 17e eeuwse kleding.
Wil jij ook je 17e eeuwse markt, evenement of andere activiteit extra sfeer geven? Neem contact met ons op
 

Muziek uit de Dickens tijd 

Dit betreft m.n. Dickens festivals rond Kersttijd. Natuurlijk spelen we dan kerstliedjes (m.n. de oudere, liefst uit de 19e eeuw, de “Dickens”-eeuw) . Maar ook spelen we andere nummers uit de 19e eeuw of nog oudere tijd.
Onze kleding is gebaseerd op 19e eeuwse kleding. 
Wil jij ook je markt, evenement of andere activiteit extra sfeer geven? Neem contact met ons op.

Rock en metal muziek

Ons nieuwste project, waar we erg van genieten! En dat alles OOK op onze historische instrumenten. Verwacht nummers van The Rolling Stones, Black Sabbath, maar ook Metallica en Motörhead. Headbangen mag!
Wil jij ook je markt, evenement of andere activiteit extra sfeer geven? Neem contact met ons op.

Folkmuziek

Moderne liedjes maar zeker ook traditionele folknummers, die zitten in ons repertoire. We doen niet echt aan muziek voor folkbal, al zul je wel b.v. een wals en een andro voorbij kunnen horen komen, dus er kan gedanst worden:).
Wil jij ook je markt, evenement of andere activiteit extra sfeer geven? Neem contact met ons op.

  

Graag maken we met onze muziek ook van jouw evenement een vrolijk feestje. Dansen mag! 
Vraag een offerte!

Middeleeuwse muziek: Compagnie Gallimaufry

Compagnie Gallimaufry, middeleeuwse muziek

Yo m’emamori en La rosa enflorece

Rockatanc

Compagnie Gallimaufry met La tripolitaine (Isabelle Pignon)

Ai vist lo lop

Medieval Drum Dance

Informeer naar de mogelijkheden

Dit is de kop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.